• Το Γνωρίζατε;
  • Το μανταρίνι ήταν άγνωστο στην Ελλάδα πριν από την Επανάσταση του '21. Το έφερε στη χώρα μας ο ρώσος ναύαρχος Χέυδεν, που συμμετείχε στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Κρύβουν ότι τα «ίχνη κρέατος αλόγου» ξεπερνούν το 50%

Συντονιστές: Aris, Agrafos

Aris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: Athens

Κρύβουν ότι τα «ίχνη κρέατος αλόγου» ξεπερνούν το 50%

Δημοσίευση από Aris »

Ο ΕΦΕΤ «τσουβάλιασε» σε μια ανακοίνωση την εύρεση 4 προϊόντων ισάριθμων εταιριών όπου βρέθηκαν «ίχνη κρέατος αλόγου». Έτσι απέφυγε να δηλώσει αναλυτικά ότι σε κάποιο από αυτά η περιεκτικότητα σε κρέας αλόγου ξεπερνάει το 50%.

Επεκτείνοντας το ρεπορτάζ βλέπουμε ότι εταιρία από αυτές που είχαν κρέας αλόγου σε προϊόντα τους τροφοδοτούν φορείς και οργανισμούς όπως Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την τροφοδοσία των κατά τόπους λεσχών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, … Βρεφονηπιακοί σταθμοί Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμου Καλαμαριάς, Δήμου Πυλαίας καθώς και Νοσοκομεία (Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Νοσοκομείο Κατερίνης, Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης) και άλλα.

Το κρέας αλόγου δεν είναι κακό όταν η σφαγή και συσκευασία ακολουθεί τα συνηθισμένα πρότυπα όπως και στα αλλά προϊόντα. Στα άλογα όμως συχνά χορηγείται η ουσία φαινυλοβουταζόνη για θεραπεία. Με την εξαίρεση όμως ότι αυτά τα άλογα απαγορεύονται να καταναλωθούν. Ποιος μας βεβαιώνει λοιπόν από πού προέρχεται αυτό το κρέας; Κανείς. Οπότε η υγειονομική βόμβα ή τουλάχιστον απάτη είναι τεράστιου μεγέθους.

Επιστροφή στο “Υγεία”