• Το Γνωρίζατε;
  • Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 4.500 διαφορετικά είδη ποντικοπαγίδας.

Κρ. Λαγκάρντ: Επείγει η αντιμετώπιση της νέας παγκόσμιας κρίσης

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Aris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06
Τοποθεσία: Athens

Κρ. Λαγκάρντ: Επείγει η αντιμετώπιση της νέας παγκόσμιας κρίσης

Δημοσίευση από Aris »

Η διεθνής κοινότητα «αρχίζει να ανταποκρίνεται» στον επείγοντα χαρακτήρα της κρίσης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε χθες το βράδυ η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα με την ευκαιρία των γενικών συνελεύσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, «απηύθυνα προειδοποίηση για την νέα επικίνδυνη φάση την οποία πλέον αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία και ζήτησα τολμηρές συλλογικές ενέργειες», γράφει η Κριστίν Λαγκάρντ στο «σημειωματάριο» του ΔΝΤ στο Ιντερνετ.

«Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων αυτών, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η διεθνής κοινότητα έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται» στις προκλήσεις αυτές, γράφει η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, έχει διαμορφωθεί μία συναίνεση επί του δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν «να υιοθετήσουν μία αξιόπιστη στρατηγική εξισορρόπησης των δημοσιονομικών τους πραγμάτων σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση», αντιμετωπίζοντας παράλληλα και χωρίς καθυστέρηση το πρόβλημα του υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Στην Ευρώπη, όλοι συμφωνούν ότι η βασική πρόκληση είναι «η αντιμετώπιση των συνδεόμενων μεταξύ τους προβλημάτων του δημοσίου χρέους και των τραπεζών», γράφει.

Ως προς τις αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις, στόχος είναι, στο πλαίσιο της εξισορρόπησης της παγκόσμιας οικονομίας, η επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης χάρη στην αύξηση της εσωτερικής ζήτησης και όχι των εξαγωγών, γράφει.

Η Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνει ότι οι ηγέτες του πλανήτη δεσμεύθηκαν στην Ουάσινγκτον να αναλάβουν δράση για να αποφύγουν να υπονομεύσουν τόσο την πιστοληπτική ικανότητα των κρατών, όσο και την οικονομική ανάκαμψη.

Σημειώνοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες οφείλουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να υποστηρίξουν την ανάκαμψη και ότι «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» είναι αναγκαίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας χωρίς την επιβάρυνση των ασθενέστερων, η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί ότι όλα εξαρτώνται στο εξής από τη βούληση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Επιστροφή στο “Διεθνή”