• Το Γνωρίζατε;
  • Η βασίλισσα Βικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφιλία των ανδρών, αλλά όχι και των γυναικών, διότι δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θηλυκή ομοφυλοφιλία. Αρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.

Στο δόκανο 72.000 κατάθετες που έβγαλαν έξω λεφτά

Συντονιστής: Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Στο δόκανο 72.000 κατάθετες που έβγαλαν έξω λεφτά

Δημοσίευση από Argosxolos »

Τελευταία ευκαιρία, προτού τους φορολογήσει, ίσως και με 15% δίνει το υπουργείο οικονομικών, σε όσους φυγάδευσαν τις καταθέσεις του στο εξωτερικό και… ξέχασαν να το δηλώσουν στην εφορία.

Με το μαχαίρι στο λαιμό τους προειδοποιεί ότι εάν υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση στην εφορία, ια το ποσό που εισέπραξαν από τόκους, τότε θα γλυτώσουν την βαριά φορολογία και τα πρόστιμα.

Ένα ολόκληρο πακέτο από cd με τα στοιχεία των καταθετών κατέφθασε στο υπουργείο οικονομικών από την Αγγλία, την Ελβετία και την Κύπρο. Όλα τα στοιχεία για τις καταθέσεις που δέχτηκαν οι ξένες τράπεζές τους τελευταίους μήνες και ανέρχονται σε περίπου 4 με 5 δισ. ευρώ, περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια.

Το υπουργείο Οικονομικών με όπλο την άρση του τραπεζικού απορρήτου αλλά και το πόθεν έσχες καταρτίζει λίστες με όσους έβγαλαν έξω καταθέσεις πάνω από 150.000 ευρώ (έκαστος) την τελευταία τριετία.

Έχουν εντοπιστεί εντοπίζοντας περίπου 72.000 καταθέτες σε 42 χώρες. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα εκτιμάται πως έχουν φύγει στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους 18 δισ. ευρώ, Ενώ αν πάμε πίσω, στις αρχές του 2010 οι εκροές καταθέσεων φτάνουν τα 47 δισ. ευρώ.

Ένα ακραίο σενάριο που εξετάζει το υπουργείο οικονομικών προβλέπει φόρο 15% για τις κρυφές καταθέσεις του εξωτερικού. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλοκαταθέτης με 300.000 ευρώ στο εξωτερικό θα κληθεί να πληρώσει φόρο 45.000 ευρώ. Και αν αρνηθεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με πόθεν έσχες και αναδρομικούς φόρους.

Πάντως όσοι επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους έως τέλη Οκτώβρη θα απαλλαγούν από τον έλεγχο του πόθεν έσχες, καταβάλλοντας όμως εφάπαξ φόρο ύψους 5% επί των κεφαλαίων.

Επιστροφή στο “Οικονομία”