Το γεγονός, πως η Ελλάδα, παρά την κρίση, εξακολουθεί να παραμένει στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και η τουριστική κίνηση το πρώτο εξάμηνο παρουσιάζει αύξηση μέχρι και 10% σε σχέση με πέρυσι, τονίζεται σε εκτενή δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων του Σαββατοκύριακου.
Ενδεικτικός είναι ο τίτλος «Τουρίστες κατακλύζουν την Ελλάδα» σε εκτενές άρθρο στην ευρείας κυκλοφορίας «Κουρίρ», με υπότιτλο «Μέσα στο πρώτο εξάμηνο αφίχθησαν σχεδόν 10% περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα, κυρίως στα νησιά διακοπών».
Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες χώρες διακοπών Αυστριακών και Γερμανών και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε η παρ' ολίγο χρεοκοπία της χώρας, ούτε οι μερικώς βίαιες ταραχές γύρω από το δρακόντειο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης.
Έπειτα από μια σχετικά αδύνατη περσινή χρονιά, φέτος το πρώτο εξάμηνο έφθασαν στην Ελλάδα κατά μέσο όρο 9,6% περισσότεροι τουρίστες και μάλιστα τον μήνα Ιούνιο η αύξηση ήταν 15,9% και στα μεγάλα νησιά διακοπών, όπου τίποτε δεν θυμίζει κρίση, η αύξηση αυτή να είναι, για παράδειγμα, στη Ρόδο στο 33% και στην Κω στα 31%. Και όλα αυτά παρά τις απεργίες στα αεροδρόμια ή στα πλοία, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στο άρθρο επισημαίνεται πως κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο, μισό εκατομμύριο Αυστριακοί περνούν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και οι μεγαλύτεροι αυστριακοί διοργανωτές ταξιδιών αναφέρουν ήδη μέχρι τώρα αυξήσεις στις κρατήσεις για Ελλάδα, η οποία πέρυσι συγκαταλεγόταν στους χαμένους ως τουριστικός προορισμός, όμως η μέχρι τώρα ανάκαμψη είναι ελπιδοφόρα.
Σε ανάλογο πνεύμα είναι και το δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα υπολογίζει στους τουρίστες και την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών» στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», το οποίο αναφέρεται στα ελπιδοφόρα στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του 2011 καταγράφηκε αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα κατά 9,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ ειδικά τον Ιούνιο σημειώθηκε αύξηση κατά 15,9%.
-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας, από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.
Πόλος έλξης η Ελλάδα για τους Αυστριακούς
Συντονιστές: Arxontas, Agrafos