• Το Γνωρίζατε;
  • Ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην Ελλάδα ήταν ο Βασίλης Λυμπέρης, στις 25 Αυγούστου του 1972.

Να μη δώσουμε αφορμή να εμφανιστεί η Ελλάδα ως αποδιοπομπαίος τράγος, το μήνυμα Παπανδρέου

Συντονιστής: Agrafos

Argosxolos
Συντάκτης
Συντάκτης
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τρί 07 Ιουν 2011, 12:54

Να μη δώσουμε αφορμή να εμφανιστεί η Ελλάδα ως αποδιοπομπαίος τράγος, το μήνυμα Παπανδρέου

Δημοσίευση από Argosxolos »

Κρίσιμη χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η μάχη που δίνει η χώρα στο ίδιο διάστημα είναι καθοριστική.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτή την περίοδο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν προσπάθειες από διάφορες πλευρές να μεταφερθούν στην Ελλάδα ευθύνες που δεν έχει.

«Η Ελλάδα είναι πιθανό να εμφανιστεί ως ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου, για προβλήματα και δυσλειτουργίες, θεσμικές ή άλλες, ή και για λόγους εσωτερικών πολιτικών καταστάσεων άλλων χωρών

» Η Ελλάδα δεν πρέπει να δώσει καμία αφορμή και πρέπει να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει» συνέχισε.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη συμβολή των ΜΜΕ στη διαμόρφωση του κλίματος για την Ελλάδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τα δικά μας μέσα ενημέρωσης συμβάλλουν τα μέγιστα στο να διογκώνονται θέματα και να δημιουργούνται φημολογίες, αυτά όμως αναπαράγονται και στο εξωτερικό».

Στο σημείο αυτό ζήτησε την προσοχή των μελών της κυβέρνησης σε όσα λένε και σε όσα κάνουν, και να έχουν κατά νου ότι όλα αυτά πρέπει να υπηρετούν την εφαρμογή των συμφωνιών της 21ης Ιουλίου, την οποία, όπως τόνισε «πρέπει να κλειδώσουμε», γιατί την επιτύχαμε με πολύ μεγάλο κόπο.

Ενημέρωση για την τηλεδιάσκεψη

Ενημερώνοντας τα μέλη της κυβέρνησης για τη χθεσινή συνομιλία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, είπε:

«Επανέλαβα τη δική μας αταλάντευτη απόφαση να είμαστε απόλυτα συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας, με όλες τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Με την ολοκλήρωση της θετικής αξιολόγησης από τους τρεις φορείς της τρόικας, δεν υπάρχει θέμα να μην στηριχθεί η Ελλάδα σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ιουλίου.

» Από την άλλη, βεβαίως, περιμένουν κι αυτοί την αξιολόγηση, για να δουν ότι πράγματι έχουμε κάνει αυτά που έπρεπε να κάνουμε.»

Αναφορικά με τον δημόσιο διάλογο που γίνεται για τα θέματα αυτά, ο πρωθυπουργός είπε ότι «καλό είναι να συζητάμε», αλλά πρέπει και να πιάσουμε τους στόχους όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και πρόσθεσε ότι το όποιο αποτέλεσμα, μικρό ή μεγάλο, πρέπει να προβάλλεται θετικά. Είναι εύκολο, είπε, να υπάρχει μηδενιστική προσέγγιση και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί τον μηδενισμό στο έπακρο, κάτι που όπως είπε, «περνάει δυστυχώς στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και διαμορφώνει ένα αρνητικό κλίμα».

Ως προς τους στόχους της χώρας, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «δεν είμαστε μακριά από τους στόχους μας- αυτό είναι σημαντικό. Είμαστε κοντά στο να πετύχουμε τον επόμενο χρόνο πρωτογενές πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.».

Τα θέματα του Υπουργικού

Στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στην ΕΡΤ με κλείσιμο της ΕΤ1.

Η συχνότητα της ΕΤ1 παραμένει στην κυριότητα του δημοσίου, ενώ υπάρχει η σκέψη να «μετακομίσει» σε αυτή και να εκπέμπει και αναλογικά το ψηφιακό κανάλι Prisma+, που πιθανόν να εμπλουτιστεί και με εκπομπές από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Διαβάστε αναλυτικά Επίσης στο Υπουργικό παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Με το νομοσχέδιο τροποποιείται κατ' αρχάς το άρθρο 103 του Υπαλληλικού Κώδικα, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να τίθενται πλέον σε αυτοδίκαιη αργία, εφόσον στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία, ύστερα από πρωτοβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Διαβάστε αναλυτικά Επιπλέον, αποφασίστηκε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση -έως τις 26 Σεπτεμβρίου- η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σύσταση του Ελληνικού Οργανισμού «Δήμητρα», μέσω της συγχώνευσης των εποπτευόμενων φορέων ΕΘΙΑΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΓΕΠ και ΕΛΟΓΑΚ.

Επιστροφή στο “Πολιτική”