• Το Γνωρίζατε;
  • Η ποσότητα χαλκού που περιέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αρκετή για να φτιαχτεί μια κάρτα ήχου Η/Υ (6mg)!

Παραιτήθηκε ο Στρος-Καν από το ΔΝΤ

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Στρος-Καν από το ΔΝΤ

Δημοσίευση από Agrafos »

Ο μέχρι και σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, παραιτήθηκε από τη θέση του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου με ημερομηνία 18 Μαΐου.

.Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο 62χρονος κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση έχει ήδη ενημερώσει το ΔΝΤ ότι η παραίτησή του έχει άμεση ισχύ, ενώ για ακόμα μια φορά αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Συγκεκριμένα ο Ντομινίκ Στρος-Καν αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με απεριόριστη λύπη αισθάνομαι υποχρεωμένος σήμερα να υποβάλλω στο Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθύνων Συμβούλου του ΔΝΤ.

Σκέφτομαι αυτή την ώρα πρώτα τη σύζυγό μου, την οποία αγαπώ περισσότερο από κάθε τι άλλο, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Σκέφτομαι επίσης τους συνεργάτες μου στο Ταμείο. Μαζί πετύχαμε τόσο σπουδαία πράγματα τα τελευταία τρία χρόνια και παραπάνω.

Σε όλους θέλω να πω ότι αρνούμαι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλες τις κατηγορίες εναντίον μου.

Θέλω να προστατεύσω τον οργανισμό, τον οποίο υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση, και ειδικά, ειδικά, θέλω να εστιάσω όλη τη δύναμή μου, όλον τον χρόνο μου και όλη την ενέργειά μου στο να αποδείξω την αθωότητά μου».

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι θα ενημερώσει επαρκώς «στο προσεχές μέλλον» σχετικά με την διαδικασία επιλογής του νέου επικεφαλής.

Προς το παρόν, τη δουλειά αυτή έχει αναλάβει ο John Lipsky.

[rvideo]210936431[/rvideo]
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”