Γιατί αρρωσταίνουμε, γιατί γερνάμε, γιατί πεθαίνουμε; Επί αιώνες η επιστήμη προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να βρει το ελιξίριο της νεότητας.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κιέλου έβαλαν στο μικροσκόπιό τους ένα ον, το οποίο θεωρείται αθάνατο: την ύδρα, ένα υδρόζωο του γλυκού νερού με ύψος 1 εκατοστό.
Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων είναι το γονίδιο FoxO. Ανθρωποι οι οποίοι ξεπέρασαν τα 100 χρόνια είχαν «υπερδραστήριο» γονίδιο FoxO.
Μόλις απενεργοποίησαν στην Ύδρα το γονίσιο FoxO το φυτό πέθανε.
Οι έρευνες έδειξαν ότι με μη ενεργό το γονίδιο FoxO, τα βλαστοκύτταρα αναλαμβάνουν τελείως διαφορετικές δράσεις. Στη γήρανση χάνουμε το δέρμα μας. Το δέρμα του ηλικιωμένου είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο ενός νέου ανθρώπου. Τα μαλλιά ενός ηλικιωμένου γίνονται γκρίζα και λιγοστεύουν. Όλα αυτά είναι προβλήματα των βλαστοκυττάρων. Η γήρανση είναι θέμα των βλαστοκυττάρων. Ουσιαστικά χάνουμε τα βλαστικά κύτταρά μας, τα οποία με τη σειρά τους χάνουν την ικανότητα αυτοαναπαραγωγής τους.
-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Το νομικό καθεστώς για τη γυναίκα, στην Ελλάδα, προσδιοριζόταν έως το 1975 από τον Αστικό Κώδικα του 1940 (έργο του Μεταξά). Εκεί καθοριζόταν ότι «ο άνδρας είναι η κεφαλή της οικογένειας» και ότι «επί διαφωνίας, υπερισχύει η γνώμη του ανδρός».
Το γονίδιο που (θα) μας κάνει να μη πεθαίνουμε
- Agrafos
- Γενικός Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 2932
- Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Γένος:
- Επικοινωνία:
Το γονίδιο που (θα) μας κάνει να μη πεθαίνουμε
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!