• Το Γνωρίζατε;
  • Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.

Χάκερ χτύπησαν τη Sony και στην Ελλάδα!

Συντονιστές: Argosxolos, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Χάκερ χτύπησαν τη Sony και στην Ελλάδα!

Δημοσίευση από Agrafos »

Eίναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως μία τόσο μεγάλη εταιρία όπως η Sony έχει τόσο “διάτρητες” άμυνες, οι οποίες αποδείχθηκαν … ανίκανες στο να αντιμετωπίσουν τις αδιάκοπες επιθέσεις των χάκερς. Από τον Απρίλιο η πολυεθνική και τα παρακλάδια της έχουν δει τις δύο μεγαλύτερές της βάσεις δεδομένων να υποκλέπτονται: Το PlayStation Network και τη βάση της SOE (Sony Online Entertainment).

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μερική επαναφορά του PSN, το οποίο όμως και πάλι έκλεισε, μετά από άλλο ένα πρόβλημα που ανακαλύφθηκε στην άμυνά του. Η ίδια η Ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα επιτρέψει τις online υπηρεσίες της Sony να επαναλειτουργήσουν εάν δεν βεβαιωθεί πως η προστασία των δεδομένων έχει βελτιωθεί.

Πάλι, λοιπόν, οι χάκερς συνέχισαν με τις επιθέσεις. Μόνο που αυτή τη φορά η εν λόγω προσβολή έγινε επί… «πατρίου εδάφους».

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο εικόνα της βάσης δεδομένων των χρηστών της Sony BMG Ελλάδος.

Με την εικόνα ήρθαν και οι λοιπές πληροφορίες όπως ονόματα χρηστών, αντιστοιχία με πραγματικά ονόματα και διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων.

Η δημοσίευση έγινε στο «Hacker News» το οποίο ανέφερε πως η επίθεση έγινε από τον “b4d_vipera”. O εν λόγω χάκερ φαίνεται πως, στις εικόνες που έστειλε, έχει «λογοκρίνει» τα usernames, τηλέφωνα, εργοδότες και διευθύνσεις μερικών χρηστών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στους ιστότοπους οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα, 8.385 δεδομένα χρηστών χάθηκαν από τους διακομιστές της Sony BMG. Η επίθεση φαίνεται πως έγινε στις 5 Μαΐου.

Η εν λόγω εφόρμηση έγινε χρησιμοποιώντας ένα SQL Injection attack. Αυτή η μέθοδος πρωτοεμφανίστηκα στη δεκαετία του 1990 και χρησιμοποιείται συχνά-πυκνά για προσβολές σε οργανισμούς με πολλούς ιστότοπους. Ο επιτιθέμενος βρίσκει βάσεις δεδομένων SQL σε διάφορες διευθύνσεις του οργανισμού και μετέπειτα τις «δοκιμάζει» στέλνοντας συμβολοσειρές οι οποίες μπορούν να μεταχειριστούν λανθασμένα από τον SQL Interpreter (“μεταφραστής” SQL), επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να μπορεί να στέλνει απαγορευμένες εντολές.

Δεν είναι, όμως, ξεκάθαρο εάν ο ιστότοπος της Sony BMG Ελλάδος ήταν αυτός με το πρόβλημα προστασίας ή εάν οι διαδικτυακοί χώροι άλλων παραρτημάτων της Sony σε άλλες χώρες μπορεί επίσης να έχουν το πρόβλημα.

Αρκετά ενδιαφέρουσες είναι και οι εκτιμήσεις ειδικών πως η Sony έχει κόστος –μέχρι τώρα- περίπου 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο και μόνο από τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι επιθέσεις. Τέλος, η εταιρία βρίσκεται ακόμα σε δικαστικές διαμάχες με πρώην συνδρομητές οι οποίοι έχουν καταθέσει μηνύσεις ανά τον κόσμο.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Τεχνολογία”