• Το Γνωρίζατε;
  • Η πιο ψηλή κατασκευή Lego στον κόσμο έχει ύψος 23,66 μέτρα και βρίσκεται στη Νίκαια της Γαλλίας.

Επίδειξη δύναμης από το Podemos με λαοθάλασσα στη Μαδρίτη

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Επίδειξη δύναμης από το Podemos με λαοθάλασσα στη Μαδρίτη

Δημοσίευση από Agrafos »

Αρκετές δεκάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας για την «Πορεία Αλλαγής» του Podemos με αφετηρία την εμβληματική Πουέρτα δελ Σολ. Αρκετές και οι ελληνικές σημαίες, με συνθήματα «Μπορεί να γίνει» (Si, se puede) και «Tic Tac» (ο ήχος του ρολογιού που χτυπά αντίστροφα για την κυβέρνηση Ραχόι).

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι έφτασαν περίπου τους 100.000 ενώ οι διοργανωτές ανεβάζουν τον αριθμό στους 300.000. Τα ισπανικά ΜΜΕ μιλούν για περίπου 153.000 διαδηλωτές.

«Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών» δήλωσε σχετικά ο ηγέτης του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

H Ισπανία έχει ήδη μπει σε προεκλογική τροχιά και το πρώτο σοβαρό τεστ για τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι είναι οι τοπικές εκλογές στην Ανδαλουσία στις 21 Μαρτίου. Η Ανδαλουσία αποτελεί παραδοσιακά προπύργιο των σοσιαλιστών του PSOE.

Στη συγκέντρωση, υπάρχουν και ελληνικές σημαίες, ενώ τα συνθήματα που επικρατούν είναι «Μπορεί να γίνει» (Si, se puede) και «Τic Τac» (ο ήχος του ρολογιού που χτυπά αντίστροφα για την κυβέρνηση Ραχόι).

Πάνω από 260 πούλμαν έφτασαν στη Μαδρίτη για να μεταφέρουν πολίτες, ενώ η πληρωμή των οδηγών έγινε από τα μέλη του κόμματος, τα οποία κατάφεραν να συγκεντρώσουν 4.600 ευρώ.

Επιπλέον, τουλάχιστον 100 μέλη του Podemos διέθεσαν τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους για να μεταφέρουν πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι στις Ευρωεκλογές που έγιναν τον περασμένο Μάιο, το κόμμα (τότε δεν είχε ακόμα πάρει τη μορφή του πολιτικού σχηματισμού) κατάφερε να εκλέξει 5 ευρωβουλευτές, επί συνόλου 54.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Podemos προηγείται στην πρόθεση ψήφου, καταφέροντας να διεισδύσει σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Βάσει της τελευταίας έρευνας της Metroscopia (7-8 Ιανουαρίου) που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα El Pais, το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας συγκεντρώνει το 28,2%, ακολουθεί το σοσιαλιστικό PSOE με 23,5%, ενώ το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19,2%.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Διεθνή”