• Το Γνωρίζατε;
  • Το 1967, το εσωτερικό σημείωμα της CIA που αναφερόταν στα σχέδια για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο περιλάμβανε 133 σελίδες.

Ραγδαία φυγή κεφαλαίων από την Ευρωζώνη. Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Γαλλία προς... Αποχώρηση

Συντονιστής: Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ραγδαία φυγή κεφαλαίων από την Ευρωζώνη. Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Γαλλία προς... Αποχώρηση

Δημοσίευση από Agrafos »

Η βρετανική τράπεζα Barclays εκτιμά ότι η φυγή κεφαλαίων από την ευρωζώνη θα συνεχιστεί, με συνέπεια να δεχθεί περαιτέρω πιέσεις το κοινό νόμισμα. Οι στρατηγικοί αναλυτές σε νομισματικά θέματα αναμένουν μια πτωτική τάση για το ευρώ, η οποία θα μπορούσε να σταματήσει το νωρίτερο στα 1,10 δολάρια.

Ο σκεπτικισμός για την συνοχή της ευρωζώνης αντικατοπτρίζεται και στον επονομαζόμενο δείκτη Euro Break-Up (EBI), τον οποίο δημοσιοποιεί κάθε μήνα ο οίκος Sentix. Ο δείκτης EBI εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο κατά 53%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2013, οπότε απειλήθηκε με κατάρρευση και έξοδο από την ευρωζώνη η Κύπρος, υπό το βάρος των τραπεζών της. Περίπου το 12% των επενδυτών αναμένει τους ερχόμενους 12 μήνες την έξοδο από την ευρωζώνη τουλάχιστον μίας χώρας. Το προηγούμενο διάστημα το ποσοστό αυτό ήταν μικρότερο του 8%.

Σε αντίθεση με τις χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου, όπου η πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη έχει μειωθεί κάτω από το 1%, η μόνιμα υποψήφια προς έξοδο Ελλάδα παρουσιάζει αρνητική εξέλιξη. Ο δείκτης εξόδου εκτοξεύθηκε στο 9%. Αλλά και για την Κύπρο που υποφέρει εξαιτίας της οικονομικής της εγγύτητας προς την Ρωσία, αυξήθηκε σαφώς η πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη.

Για τη Γαλλία έχει τριπλασιαστεί η πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη. Με 2% έχει φθάσει στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών, ενώ για την Ιταλία μετά τα ολέθρια αποτελέσματα των στρες τεστ, ο δείκτης EBI έχει φθάσει το 3%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό από τις αρχές του 2013.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Οικονομία”