• Το Γνωρίζατε;
  • «Μικρό παιδί» και «Χοντρός άντρας» ήταν οι κωδικές ονομασίες που είχαν δώσει οι Αμερικανοί στις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα (6/8/45) και στο Ναγκασάκι (9/8/45).

Η Ελλάδα δε μένει στο ευρώ γιατί... έχει ωραίο ήλιο!

Συντονιστής: Agrafos

Airetikos
Συντάκτης
Συντάκτης
Δημοσιεύσεις: 707
Εγγραφή: Πέμ 24 Μαρ 2011, 19:24

Η Ελλάδα δε μένει στο ευρώ γιατί... έχει ωραίο ήλιο!

Δημοσίευση από Airetikos »

Η ανοχή (ακόμα) για την Ελλάδα έχει φυσικά μια εξήγηση. Δεν είναι τόσο το μεγάλο κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ερώ (υπολογίζεται σε 400 δις, τα οποία και υπάρχουν), αλλά στο τι θα επακολουθήσει.

Αμέσως μετά την συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ (για βίαιη αποχώρηση ούτε λόγος) οι κερδοσκόποι και οι αγορές κυριολεκτικά θα κατασπαράξουν την ευρωζώνη. Αμέσως θα καταρρεύσουν Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία. Σε λίγο θα ακολουθήσει η Ιταλία και το Βέλγιο και όλοι αυτοί θα ξαναγυρίσουν στα παλιά τους νομίσματα.

Οι άλλες χώρες της ευρωζώνης θα γνωρίσουν μεγάλη ύφεση καθώς οι παραπάνω χώρες είναι κύριοι πελάτες τους. Η κρίση θα φτάσει γρήγορα και στις ΗΠΑ οι οποίες έχουν 1 τρις ευρώ ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Οι χώρες που θα αποχωρήσουν θα γνωρίσουν πρωτοφανή για την Ευρώπη εξαθλίωση για τουλάχιστον 3 χρόνια με μεγάλο πληθωρισμό. Οι κάτοικοί τους θα γίνουν δισεκατομμυριούχοι καθώς τα Εθνικά τυπογραφία θα τυπώνουν νύχτα-μέρα χρήμα το οποίο όσο θα πηγαίνει θα χάνει την αξία του.

Για τις τράπεζες ούτε λόγος. Στην αρχή θα σχηματιστούν ουρές και σε λίγες ημέρες δε θα πατάει άνθρωπος καθώς δε θα υπάρχουν λεφτά. Η ανεργία θα ξεπεράσει το 30% μέχρι να αρχίσει να αποκλιμακώνεται μετά από 3 χρόνια.

Θα υπερισχύσουν ακραία στοιχεία με πρώτο θύμα τους λαθρομετανάστες. Μετά την τιμωρία των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μήπως ήρθε η ώρα να τιμωρηθούν και αυτοί που οδηγούν και πάλι στις εκλογές;

Επιστροφή στο “Οικονομία”