• Το Γνωρίζατε;
  • Μόνο το 15% της παγκόσμιας χλωρίδας και πανίδας, έχει αναγνωριστεί μέχρι σήμερα!

Στις 19 Μαρτίου η πληρωμή των CDS

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Airetikos
Συντάκτης
Συντάκτης
Δημοσιεύσεις: 707
Εγγραφή: Πέμ 24 Μαρ 2011, 19:24

Στις 19 Μαρτίου η πληρωμή των CDS

Δημοσίευση από Airetikos »

Η Ειδική Επιτροπή της Διεθνούς Ενώσεως Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) απεφάσισε ομοφώνως πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ειδικά η αναδρομική ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) και η τροποποίηση των όρων των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό Δίκαιο αποτελεί πιστωτικό γεγονός.

Με την απόφαση τις ISDA ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου και θα πρέπει οι εκδότες τους να τα πληρώσουν. Σήμερα θα διεξαχθεί νέα συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής της ISDA προκειμένου να καθορισθούν οι όροι της σχετικής δημοπρασίας.

Το CDS πληρώνονται είτε με φυσικό, είτε με χρηματικό διακανονισμό. Δηλαδή είτε ο ασφαλιστής - εκδότης του CDS- αγοράζει το χρεοκοπημένο ομόλογο στην τιμή κτήσεως ή πληρώνει την διαφορά μεταξύ της ονομαστικής άξιας του ομόλογου και της αξίας του τίτλου την ημέρα που κηρύχθηκε το πιστωτικό γεγονός.

Η δημοπρασία θα βοηθήσει τη διευθέτηση μεγάλου αριθμού συμβολαίων σε μια σταθερή τιμή τοις μετρητοίς. Κατά τη διάρκεια της οι πρακτορεύοντες τα ασφάλιστρα κινδύνου θα υποβάλλουν τιμές στις οποίες θα αγόραζαν και θα πωλούσαν το χρέος του φορέα αναφοράς. Σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσει μειοδοσία για την απόκτηση των ασφαλίστρων κινδύνου και το οριστικό σημείο εκκαθάρισης της δημοπρασίας θα προσδιορίσει την τελική τιμή για διευθέτηση των CDS τοις μετρητοίς.

Συνολικά στην δημοπρασία της 19ης Μαρτίου αναμένεται να πληρωθούν ασφάλιστρα ύψους 2,56 δισ. δολαρίων.

Επιστροφή στο “Διεθνή”