• Το Γνωρίζατε;
  • Ψάχνοντας να βρούμε αντικείμενα, όπως κλειδιά, τηλεκοντρόλ κ.α, χάνουμε ένα χρόνο από τη ζωή μας.

Όλι Ρεν: «Ενεργείστε πριν να είναι αργά»

Συντονιστές: Arxontas, Agrafos

Arxontas
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 03:06

Όλι Ρεν: «Ενεργείστε πριν να είναι αργά»

Δημοσίευση από Arxontas »

Ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν ζήτησε την επίσπευση της ενεργοποίησης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης και οι ηγέτες της ΕΕ να δημιουργήσουν ασφαλιστικές δικλίδες για την επιβίωση της ευρωζώνης.

Μιλώντας σε φινλανδικό τηλεοπτικό σταθμό ο Ολι Ρεν ζήτησε την επίσπευση του ESM το 2012, και όχι το 2013, στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Όπως είπε πρέπει να υπάρξει ένα πολύ ισχυρό σήμα ότι η Ευρωζώνη μπορεί να λάβει αποφάσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της οικονομικής σταθερότητας.

Πρόσθεσε πως είναι σημαντικό οι ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής να λάβουν αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την επιβίωση της ευρωζώνης καθώς και ότι δεν θα επιδεινωθεί η κατάσταση με την κρίση χρέους.

Τόνισε μάλιστα πως αν δεν υπάρξει αποφασιστική δράση, θα μπορούσαν να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες: «Οι ακριβείς συνέπειες είναι δύσκολο να προβλεφθούν, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη θα διολίσθαινε στην ύφεση, ενώ θα ετίθετο και σε κίνδυνο η επιβίωση της Ευρωζώνης στη σημερινή της μορφή».

Επιστροφή στο “Διεθνή”