Η φύση, η ξεκούραση, ο οβελίας και τα τσουρέκια, είναι πλέον παρελθόν. Όπως συμβαίνει συχνά η ξενοιασιά των διακοπών, …χωρίς τα «μη» και τα «πρέπει» έχει ήδη περάσει και στη διατροφή μας. Η ζυγαριά όμως μας επαναφέρει στη πραγματικότητα και τα λίγα παραπάνω κιλά, τίμημα της ξενοιασιάς, μας υπενθυμίζουν τις ανάγκες του σώματός μας.
Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;
Πανικός για αποτοξίνωση, μονοφαγία, μήπως οι περίφημες χημικές δίαιτες ή μήπως η διάσημη δίαιτα των αστροναυτών αρμόζουν στην περίσταση; Φυσικά όχι. Ούτε την ψυχραιμία μας χρειάζεται να χάνουμε, ούτε να προσαρμοζόμαστε σε συστήματα που έχουν αποδειχτεί επώδυνα.
Η έννοια της αποτοξίνωσης (αποφυγή οτιδήποτε δημιουργεί τοξικά μεταβολικά προϊόντα) συνίσταται στην κατανάλωση φρούτων-λαχανικών και των αντιστοίχων χυμών τους καθώς και ζωμούς χωρίς φυσικά καθόλου κρέας, πατάτα ή ρύζι.
Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η αποτοξίνωση με την ετυμολογική της έννοια είναι επικίνδυνη, κυρίως δε όταν εφαρμόζεται χωρίς την επίβλεψη του ειδικού διαιτολόγου. Η αποτοξίνωση με την έννοια που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους (αποφυγή κρέατος, γαλακτοκομικών και αυγών) συνίσταται για τις πρώτες μέρες μετά το Πάσχα, ειδικότερα γι’ αυτούς που το παράκαναν αυτό το διάστημα.
Κι αν υπερβάλλατε με το κρέας;
Στατιστικά το διάστημα μετά τις γιορτές διπλασιάζονται τα κρούσματα στομαχικών διαταραχών, λόγω τις υπερβολικής κατανάλωσης κρέατος γλυκών και αλκοόλ. Μια «μαλακή δίαιτα» (έμφαση σε ρύζι, πουρέ, μακαρόνια, φρούτα, λαχανικά) θα αποτελούσε μια καλή επιλογή για την ομαλοποίηση της στομαχικής λειτουργίας.
Το καλοκαίρι όμως έρχεται…
Όσον αφορά τις σκέψεις για το καλοκαίρι που έρχεται, θα πρέπει να είμαστε πιο συγκρατημένοι και να μην επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος (κιλά που χάσαμε γρήγορα μετά από διακοπές με αυστηρές-στερητικές δίαιτες για να εμφανιστούμε στις παραλίες και που ξαναπήραμε τα διπλάσια με ιδιαίτερη ευκολία).
Αρχικά, είναι σημαντικό να σκεφτείτε αν πραγματικά θέλετε να χάσετε βάρος και για ποιους λόγους. Από εκεί και πέρα, φτάνει να εντοπίσετε τι είναι αυτό που σας βοηθά να παίρνετε βάρος, όπως το τσιμπολόγημα, η απουσία συχνών γευμάτων ή η ποιότητα των λιπαρών που καταναλώνετε. Στη συνέχεια, μόνοι σας ή με τη βοήθεια διαιτολόγου, μπορείτε να δοκιμάσετε να αλλάξετε κάποιες από αυτές τις συνήθειες, με τέτοιο τρόπο ώστε να ισορροπήσετε.
-
- Το Γνωρίζατε;
-
- Tο 1977 υπήρχαν μόνο 37 άνθρωποι που ντυνόταν σαν τον Έλβις Πρίσλεϊ. Τo 1993, έφτασαν τους 48.000.
Δίαιτα μετά το Πάσχα;
- Agrafos
- Γενικός Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 2932
- Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Γένος:
- Επικοινωνία:
Δίαιτα μετά το Πάσχα;
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!