• Το Γνωρίζατε;
  • Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό «Τάτλερ», στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν «μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης»!

Ο πόλεμος Τζίγκερ-Βγενόπουλου και τα «χαμένα» 190 εκατ.!

Συντονιστές: Aris, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Ο πόλεμος Τζίγκερ-Βγενόπουλου και τα «χαμένα» 190 εκατ.!

Δημοσίευση από Agrafos »

Την ώρα που ο Ανδρέας Βγενόπουλος επιδιώκει να εμπεδώσει την εικόνα του σοβαρού διαχειριστή του «μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της χώρας», καθώς προετοιμάζει μια νέα άντληση κεφαλαίων από την αγορά, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης «ξεθάβει το τσεκούρι» ενός παλιού επιχειρηματικού/αθλητικού πολέμου και απευθύνει δηλητηριώδεις υπαινιγμούς για τα «χαμένα» 190 εκατ. ευρώ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η σκληρή επίθεση Βαρδινογιάννη, στην οποία ο κ. Βγενόπουλος απέφυγε να απαντήσει εν θερμώ, προκαλεί πολλές συζητήσεις όχι μόνο στους αθλητικούς, αλλά και στους επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας. Άλλωστε, η θεαματική άνοδος του κ. Βγενόπουλου στο επιχειρηματικό στερέωμα ήταν αυτή που έκανε τον ιδρυτή της MIG ισχυρό παράγοντα ενός πολυμετοχικού Παναθηναϊκού και του επέτρεψε να θέσει στο περιθώριο την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που έχει ταυτίσει το όνομά της επί δεκαετίες με τον ιστορικό ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Τώρα, όπως σχολιάζουν στην επιχειρηματική κοινότητα, φαίνεται ότι έχουν αλλάξει πολλά για τον κ. Βγενόπουλο: η κάμψη της επιχειρηματικής του ισχύος, λόγω της κρίσης και των σοβαρών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στην MIG, δίνει την ευκαιρία στη σταθερά ισχυρή οικογένεια Βαρδινογιάννη να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους» και σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς για τον κ. Βγενόπουλο, αυτό γίνεται με μια πολύ σκληρή επίθεση, που δεν θέτει μόνο ευθέως υπό αμφισβήτηση τις «αγαθές» προθέσεις του για τον Παναθηναϊκό, αλλά δημιουργεί και πολύ σοβαρά ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ, στην περίοδο που ο κ. Βγενόπουλος είχε κεντρικό ρόλο στη διοίκηση.

Σε δήλωση του, ο κ. Βαρδινογιάννης χαρακτηρίζει χωρίς να τον κατονομάζει τον κ. Βγενόπουλο «βασικό υπαίτιο», για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σήμερα σε μια «ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή», ενώ ο ίδιος ο επικεφαλής της MIG προτιμά σήμερα να απέχει από τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.

Ακολούθως, όμως, ο Γ. Βαρδινογιάννης αναπτύσσει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιχειρηματολογία, που καταλήγει στην ευθεία αμφισβήτηση της ποιότητας της οικονομικής διαχείρισης του πολυμετοχικού ΠΑΟ, αφήνοντας τον αναγνώστη με την απορία «πού πήγαν τα 190 εκατ. ευρώ»;

«Τον Μάιο του 2008», τονίζει χαρακτηριστικά, «ξεκίνησε το καινοτόμο εγχείρημα της πολυμετοχικότητας σε μία ΠΑΕ που μόλις είχε ολοκληρώσει μία ΑΜΚ 12.000.000 ευρώ και ήταν καθαρή από υποχρεώσεις και χρέη προς τρίτους. Παραδώσαμε μια ομάδα που μέχρι την εμφάνιση της ΠΕΚ διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα και που τελικά το έχασε μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης και αποπροσανατολισμού από τις, εκτός της ΠΑΕ, διεργασίες. Προτείναμε μια νέα αντίληψη και πρακτική για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Παναθηναϊκού. Συμφωνήσαμε ομόφωνα στη δημιουργία ενός νέου καταστατικού με σαφείς αρμοδιότητες και διαδικασίες. Επικυρώσαμε μάλιστα την απαιτούμενη συνεργασία στη λήψη των αποφάσεων και διασφαλίσαμε τα δικαιώματα της μειοψηφίας, με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό στον αυξημένο ρόλο της».

Και προσθέτει ο κ. Βαρδινογιάννης: «Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, βρίσκεται σε οικονομικό τέλμα. Ο ηθικός αυτουργός της υφιστάμενης κατάστασης άφησε μια ομάδα με υποθηκευμένο μέλλον, αφού πρώτα εξανεμίστηκαν πάνω από 190.000.000 ευρώ (65 δισεκατομμύρια δραχμές!), ενώ ο ίδιος κατείχε μόλις το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Ταυτόχρονα, στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν έχουν δημιουργηθεί υπεραξίες, ενώ παράλληλα λήγουν εντός του επόμενου έτους συμβόλαια σημαντικών ποδοσφαιριστών, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο πιθανά έσοδα για την ομάδα. Συνεπής σε μια πολιτική αποκλειστικά προσωπικών σκοπιμοτήτων, οδήγησε με τα μεγάλα λόγια, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις αλόγιστες δαπάνες αλλά και τις υπαναχωρήσεις από συμφωνίες στην σημερινή κατάσταση».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απάντηση Βγενόπουλου, μεταξύ άλλων, για το αν και πώς ακριβώς «εξανεμίσθηκαν 190 εκατ. ευρώ» από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το βέβαιο είναι, ότι ο νέος επιχειρηματικός πόλεμος που μόλις άρχισε και έχει στο επίκεντρό του ένα ιστορικό ποδοσφαιρικό σύλλογο, προσφέρεται για ευρύτερα συμπεράσματα, σχετικά με τους νέους συσχετισμούς που διαμορφώνονται σήμερα στο επιχειρηματικό στερέωμα της χώρας. Η λάμψη ενός διάττοντος αστέρα ίσως αρχίζει να ξεθωριάζει επικίνδυνα, ενώ μια παραδοσιακά ισχυρή επιχειρηματική δύναμη της χώρας διεκδικεί και πάλι τα πρωτεία…
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Αθλητισμός”