• Το Γνωρίζατε;
  • Ο Χίτλερ δεν έπινε, δεν κάπνιζε και ήταν χορτοφάγος.

Επικίνδυνο το χύμα τσίπουρο;

Συντονιστές: Airetikos, Agrafos

Άβαταρ μέλους
Agrafos
Γενικός Συντονιστής
Γενικός Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2932
Εγγραφή: Δευ 13 Ιούλ 2009, 02:53
Τοποθεσία: Αθήνα
Γένος:
Επικοινωνία:
Ελλάδα

Επικίνδυνο το χύμα τσίπουρο;

Δημοσίευση από Agrafos »

Για την ποιότητα του τσίπουρου κρούει ο κώδωνας κινδύνου στη Μαγνησία, με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου να επιβεβαιώνει σημαντικό … αριθμό παραβάσεων που αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκινογόνων στοιχείων στο αγαπημένο ελληνικό ποτό.

Όπως ανακοίνωσε η Χημικός της Υπηρεσίας Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, κ. Χαρίκλεια Κούρτη στα πλαίσια εκδήλωσης για το Διεθνές Έτος Χημείας που πραγματοποιήθηκε, το πρόβλημα με την ποιότητα του τσίπουρου εντοπίζεται στο γεγονός ότι το χύμα τσίπουρο μπορεί ανά πάσα στιγμή να νοθευτεί.

Μάλιστα, η ίδια επισημαίνει πως στο ποτό μπορεί να αναπτυχθούν επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες λέγοντας χαρακτηριστικά: « Το χειρότερο πρόβλημα που συναντούμε συχνά είναι πως συγκεντρώνουν το τσίπουρο σε πλαστικά δοχεία και βρίσκουμε στοιχεία που είναι καρκινογόνα. Με λίγα λόγια το τσίπουρο γίνεται άκρως επικίνδυνο εξαιτίας της τοποθέτησής του σε πλαστικά δοχεία».

Ως λύση η κ. Κούρτη πρότεινε αφενός την κατανάλωση εμφιαλωμένου τσίπουρου και αφετέρου τη στελέχωση της αρμόδιας υπηρεσίας ελέγχου με μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινου δυναμικού.
Ποτέ μην ρωτάς... την ηλικρινή άποψη ενός ενημερωμένου!!!!

Επιστροφή στο “Κοινωνία”