• Το Γνωρίζατε;
  • Οι Έλληνες, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είναι οι μοναδικοί ευρωπαίοι που τηρούν ευλαβικά την συνήθεια του μεσημεριανού ύπνου. Αυτό έχει ως συνέπεια να πέφτει η αρτηριακή πίεση και να μην έχουν πρόβλημα καρδιάς.

  • Τελευταία νέα

Δημοσίευση Το όφελος του μελιού για την υγεία της καρδιάς


Είναι γνωστό ότι η LDL, γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη, προκαλεί στένωση των αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τα ζωτικά όργανα όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, τα νεφρά και τα έντερα.
Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες επιμένουν στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει τακτική άσκηση και διατροφή απαλλαγμένη από τρόφιμα με πολλά κορεσμένα και trans λιπαρά και πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής α ...

Προβολές: 17049  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Χάστε βάρος με μέλι και κανέλα!


Αν όλες οι προσπάθειές σας για απώλεια βάρους έχουν πέσει στο κενό, πριν απελπιστείτε τελείως και τα παρατήσετε, δοκιμάστε τη μέθοδο αδυνατίσματος με μέλι.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να συνδυάσετε σε ρόφημα το μέλι με κανέλα και λεμόνι.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα επιστημονικής έρευνας, όταν το μέλι δοκιμάστηκε σε υπέρβαρους ασθενείς, όχι μόνο βοήθησε στην απώλεια βάρους, αλλά απέτρεψε παράλληλα την αύξησή του, ενώ παρείχε προστασία ...

Προβολές: 13233  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Οι ιδιότητες του μελιού ευεργετικές για την υγεία


Οι επιστήμονες βρήκαν στοιχεία για το μέλι που κανείς δεν γνώριζε στο παρελθόν!

Οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του μελιού έχουν επιβεβαιωθεί από πληθώρα ερευνών και σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο πιο σκούρο χρώμα έχει, τόσο πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι.

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε σάκχαρα σε συνδυασμό με την παχύρρευστη μορφή του, το καθιστούν αποτελεσματικό αντίπαλο των μικροβίων που παρουσ ...

Προβολές: 13015  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Και συνδρομητικές υπηρεσίες από Digea;


Η λειτουργία του ΑΝΤ next TV θα είναι το πρόκριμα για το επόμενο βήμα των ιδιωτικών καναλιών.
Η πρόθεση τους να παρέχουν και συνδρομητικές υπηρεσίες είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Digea ανέθεσε σε εταιρεία του εξωτερικού τη διενέργεια μελέτης για τη δυνατότητα παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και την πιθανή ίδρυση θυγατρικής εταιρείας.
Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις προκύπτει ότι θα μπορού ...

Προβολές: 17162  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]

Δημοσίευση Πόσους τηλεοπτικούς σταθμούς χωράει το τηλεοπτικό φάσμα;


Πόσους τηλεοπτικούς σταθμούς χωράει ο κάθε πολυπλέκτης (τηλεοπτικός δίαυλος) ανάλογα με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται;

Α. Τεχνολογία DVB-T (η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα στη χώρα μας)

Ο κάθε πολυπλέκτης έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 12 προγράμματα τυπικής ευκρίνειας (Standard Definition – SD) ή 4 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας (High Definition – HD).

Σήμερα η χώρα μας διαθέτει 4 πολυπλέκτες για μετάδοση ιδιωτικών τηλεοπτικών ...

Προβολές: 13030  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Διαβάστε τα όλα ]



  • Άρθρα

Μπορεί η «Πρωτοβουλία της Βιέννης» να προκαλέσει πτώχευση ή πιστωτικό επεισόδιο;


Το τελευταίο διάστημα και όσο μία λύση στο πρότυπο της Πρωτοβουλίας της Βιέννης προωθείται για την Ελλάδα, έχουν υπάρξει μία σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με το αν ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να οδηγήσει, τελικά, στην πτώχευση της χώρας, αν οι επενδυτές αρνηθούν να συμμετάσχουν ή στην ενεργοποίηση πιστωτικού γεγονότος, αν η συμμετοχή τους γίνει μη εθελοντικά, οδηγώντας είτε στο 'τέλος του έργου' είτε μπροστά σε ένα νέο πρόβλημα αξίας 70 δις δολαρίων, όσο δηλαδή είναι το ύψος των ασφαλίστρων των ελληνικών ομολόγων.
Το σχέδιο για την πρωτοβουλία της Βιέννης δεν είναι τίποτε άλλο από μία συμφωνία επιμήκυνσης του χρέους, κατά την οποία οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων τα αντικαθιστούν με νέα ομόλογα όταν αυτά λήξουν. Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας το σχέδιο αναφέρεται στα ομόλογα που λήγουν μεταξύ της περιόδου 2012-2014.
Πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το κρίσιμο σημείο είναι το αν αυτή η συμφωνία θεωρηθεί από τους οίκους αξιολόγησης εθελοντική. Σε έκθεση του ο οίκος S&P υποστηρίζει πως η ενδεχόμενη παράταση της περιόδου λήξης των ελληνικών ομολόγων (αναδιάταξη - reprofiling) θα συνιστούσε χρεοκοπία, «καθώς το κράτος θα πληρώσει λιγότερα σε σχέση με τους αρχικούς όρους της συμφωνίας» και ότι η ενδεχόμενη εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων, δηλαδή η λύση που προωθείται για την Ελλάδα, θα αποτελούσε επίσης χρεοκοπία, εάν οι επενδυτές έχουν δεχτεί πιέσεις να αποδεχθούν τη συμφωνία γιατί φοβούνται χειρότερες επιπτώσεις.
Το κλειδί στην ερμηνεία της έκθεσης της S&P, ωστόσο, είναι πως σε αυτήν εκθέτονται τα δικά της και μόνο κριτήρια για το εάν μία συμφωνία συνιστά χρεοκοπία και όχι εκείνα των κατόχων ομολόγων ή του ISDA, του οργανισμού που αποφασίζει αν έχει σημειωθεί πιστωτικό γεγονός ώστε να υπάρξει υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων στους κατόχους CDS. Και όπως είχε σημειωθεί σε προηγούμενη ανάλυση το πιθανότερο είναι πως η S&P θα προχωρήσει στην υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων στην κατηγορία της βαθμίδας C και πιθανόν και D, δηλαδή θα ανακηρύξει τη χώρα σε 'πτώχευση', ασχέτως αν αυτή εξακολουθεί να πληρώνει το χρέος της ή όχι.
Από ένα σημείο και μετά, ωστόσο, οι όποιες επιπλέον υποβαθμίσεις της S&P και των άλλων οίκων αξιολόγησης χάνουν τη σημασία τους και αυτό που μένει να μετρά είναι αν η ΕΚΤ, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θεωρούν πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι φερέγγυα ή όχι αλλά και αν ενεργοποιείται πιστωτικό γεγονός που θα οδηγήσει στην ανάγκη για πληρωμή αποζημιώσεων σε όσους κατέχουν ελληνικά CDS.
Ήδη, η Moody's με την τελευταία τριπλή υποβάθμιση της Ελλάδας την έχει κατατάξει στην κατηγορία των βαθμίδων C και η αντίδραση των επενδυτών ήταν να αγοράσουν και όχι να πουλήσουν ελληνικά ομόλογα, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία γι' αυτήν την εξέλιξη. Μάλιστα, τα επιτόκια και οι τιμές των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται σε τέτοια επίπεδα που οι φόρμουλες που χρησιμοποιούν οι πιστωτικοί οίκοι τα κατατάσσουν ακόμη χαμηλότερα απ' ότι οι μέχρι στιγμής αξιολογήσεις κάτι που συνεπάγεται πως οι όποιες νέες υποβαθμίσεις έχουν ήδη ενσωματωθεί στις τρέχουσες τιμές και δεν αναμένεται να εκπλήξουν του επενδυτές.
Εξετάζοντας, λοιπόν, την ουσία του προβλήματος διαπιστώνουμε τη φθίνουσα σημασία των εκθέσεων των οίκων αξιολόγησης και την αύξουσα σημασία των εκθέσεων και των εκτιμήσεων της Τρόικας, των κατόχων ελληνικών ομολόγων και της αγοράς ασφαλίστρων χρέους. Με την Τρόικα να αποτελεί, πλέον, ένα γνωστό 'κακό', με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει μάθει να ζει και να διαπραγματεύεται, η άγνωστη απειλή είναι οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικού χρέους και η αγορά ασφαλίστρων χρέους.
Αντίθετα με με ό,τι υποστηρίζεται στα περισσότερα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο, ωστόσο, η 'απειλή' αυτή είναι πολύ μικρότερη απ' όσο παρουσιάζεται και το πιθανότερο είναι πως δε θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, παρά τις αντίθετες προβλέψεις. Ξεκινώντας από τους ιδιώτες κατόχους ελληνικού χρέους, η Ελλάδα θα πρέπει, κατ' αρχήν, να θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία των ελληνικών τραπεζών στο σχέδιο μετακύλισης του. Αυτό, από μόνο, του παρέχει μία μεγάλη ανάσα. Όσον αφορά στους ξένους κατόχους ελληνικών ομολόγων, η λύση που προτείνεται γι' αυτούς σήμερα είναι, μάλλον, η καλύτερη δυνατή.
Σύμφωνα με έκθεση του Harvard για την επίλυση προβλημάτων αποπληρωμής κρατικού χρέους, ο ‘ιδανικός’, ίσως, τρόπος, φαίνεται να είναι η πρόταση για εθελοντική ανταλλαγή των παλιών ομολόγων, για τα οποία υπάρχει δυσκολία αποπληρωμής εις ολόκληρο και στην ώρα τους, με νέα ομόλογα. Αν οι δανειστές αρνηθούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική ανταλλαγή, τότε κινδυνεύουν διπλά, σύμφωνα με την έκθεση. Από τη μία υπάρχει ο κίνδυνος να συμφωνήσει το 75% των υπόλοιπων δανειστών και έτσι αυτοί που δε συμμετείχαν να μείνουν με τα παλιά ομόλογα, τα οποία θα πρέπει να επισπεύσουν, οδηγούμενοι σε μία πολυετή δικαστική διαμάχη και από την άλλη αν η πλειοψηφία των δανειστών δε συμμετέχει στην εθελοντική ανταλλαγή, το κράτος, κατά πάσα πιθανότητα, θα πτωχεύσει και κινδυνεύουν όλοι να χάσουν σημαντικό τμήμα του κεφαλαίου τους και φυσικά να οδηγηθούν σε μία πολυετή δικαστική διαμάχη.
Όλα τα παραπάνω αφορούν σε περιπτώσεις που το δίκαιο που διέπει το κρατικό χρέος δεν είναι αυτό του δανειολήπτη αλλά το αγγλικό ή αυτό του δανειστή. Ακόμη και σε αυτήν τη, μη πλεονεκτική, για τον δανειολήπτη περίπτωση, η έκθεση αναφέρει πως η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων είναι, μάλλον, η ιδανική λύση και για τους δανειστές.”
Αν, λοιπόν, τα συμπεράσματα της έκθεσης του Harvard είναι ορθά, τότε η λύση που προωθείται είναι, μάλλον, η πιθανότερη να ευοδώσει και να γίνει αποδεκτή από τους κατόχους ελληνικού χρέους, χωρίς να χρειαστεί να δοθούν ανταλλάγματα ή να προχωρήσει η κυβέρνηση στην εγγύηση των ομολόγων με υποθήκες στη δημόσια περιουσία. Μπορεί να αλλάξει το status των ομολογιούχων έτσι ώστε να είναι 'προτιμώμενοι δανειστές' και να προσαρμοστεί το ύψος της αποπληρωμής έτσι ώστε να μην υπάρξει απώλεια και αυτά είναι αρκετά. Αν η Ελλάδα διαπραγματευτεί σωστά τότε θα αποφύγει οποιαδήποτε άλλη δέσμευση.
Το τελευταίο ερώτημα που μένει αναπάντητο, είναι αν η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου προκαλέσει θέμα πληρωμής αποζημιώσεων των ασφαλίστρων των ελληνικών ομολόγων. Η έκθεση του Harvard είναι αποκαλυπτική όσον αφορά σε αυτό το ενδεχόμενο και αναφέρει σχετικά: “Σύμφωνα με δεδικασμένο στα αμερικανικά δικαστήρια, μετά από μία εθελοντική ανταλλαγή χρέους δεν τίθεται θέμα πληρωμής ασφαλίστρων χρέους ούτε σε αυτούς που συμμετείχαν αλλά ούτε και σε αυτούς που δε συμμετείχαν σε αυτήν. Η συλλογιστική του δικαστηρίου στην απόρριψη σχετικού αιτήματος από δανειστή που συμμετείχε σε εθελοντική αναδιαπραγμάτευση ήταν πως α) δεν υπήρξε υποχρεωτική συμμετοχή και β) δεν υπήρξε καν αλλαγή των όρων της αρχικής δανειακής σύμβασης αφού αυτή δεν καταργήθηκε αλλά ανταλλάχτηκε με νέα.
Πέρα από τα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη έκθεση, ωστόσο, υπάρχει και η εμπειρία άλλων περιπτώσεων εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, όπου τα CDS δεν ενεργοποιήθηκαν. Μία από αυτές είναι η περίπτωση της Μολδαβίας (2002). Τέλος, η ίδια η νομοθεσία του ISDA που είναι και ο αρμόδιος οργανισμός για να αποφανθεί αν έχει υπάρξει ή όχι πιστωτικό γεγονός, είναι σαφής και ορίζει πως στην περίπτωση μη δεσμευτικής ήπιας αναδιάρθρωσης δεν υπάρχει ενεργοποίηση πληρωμής ασφαλίστρων.
Μα ακόμη και αν κάποιος από τους κατόχους ελληνικού χρέους 'ποντάρει' στην πτώχευση της Ελλάδας ώστε να πληρωθεί, αυτό δεν είναι απαραίτητο πως θα συμβεί. Στην περίπτωση του Εκουαδόρ, για παράδειγμα, το οποίο αρνήθηκε το 2008 να πληρώσει ομόλογα ύψους, περίπου, 3,5 δις δολαρίων με αποτέλεσμα να υπάρξει πιστωτικό γεγονός, οι κάτοχοι ασφαλίστρων έλαβαν μόλις το 31,375% του κεφαλαίου τους και φυσικά έχασαν το υπόλοιπο.
Έτσι, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως η λύση που προωθείται στα πρότυπα της Πρωτοβουλίας της Βιέννης δεν είναι πιθανό να προκαλέσει πτώχευση της Ελλάδας ούτε πιστωτικό γεγονός. Το κυριότερο, όμως, είναι πως υπό τις τρέχουσες συνθήκες η λύση αυτή είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα αλλά πολύ πιο ευνοϊκή για τους δανειστές. Γι' αυτό και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να μη δοθούν περιττά ανταλλάγματα τα οποία το μόνο που θα κάνουν θα είναι να επιβαρύνουν άσκοπα την ελληνική πλευρά και να αυξήσουν το ρίσκο μονομερώς, δηλαδή μόνο για την Ελλάδα.

Προβολές: 228  •  Σχόλια: 0  •  Γράψτε σχόλια [ Πίσω ]

  • Καθολικές Ανακοινώσεις

Δημοσίευση κάντο γνωστό!!!


Μια νέα ενότητα προστέθηκε στην Αρχική σελίδα και την αρχική σελίδα του Forum. Ο τίτλος της "Αυτό το ήξερες;" βοηθείστε όλοι να την εμπλουτίσουμε με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που δεν είναι γνωστές στον ...

Προβολές: 13451  •  Σχόλια: 0  •  Δημιουργία απάντησης [ Διαβάστε τα όλα ]


  • Ποιος είναι online;
  • Συνολικά υπάρχουν 23 μέλη σε σύνδεση: 0 εγγεγραμμένα, 0 με απόκρυψη και 23 επισκέπτες (με βάση τα μέλη που ήταν ενεργά τα τελευταία 5 λεπτά)
    Περισσότερα μέλη σε σύνδεση 415 την Σάβ 23 Νοέμ 2024, 07:49





  • Ρολόι

  • Αναζήτηση

  •  Έναρξη Ιστοσελίδας
  • Online από: Σάβ. 27 Ιουν. 2009 για 15 χρόνια 9 μήνες 26 ημέρες


  • Κορυφαίος Συντάκτης

  • Νεότερα μέλη

  •  Γενέθλια

  •  Η Ομάδα μας

  • Στυλ Ιστοσελίδας


  • Ο Σύνδεσμος μας
  • Μη διστάσετε να συνδεθείτε με www.agrafos.gr . Χρησιμοποιήστε το ακόλουθο HTML:

    HTML:


    BBCode:


  •  Ποιος ήταν εδώ;
  • Συνολικά υπήρχαν 762 χρήστες συνδεμένοι :: 0 εγγεγραμμένοι, 0 με απόκρυψη, 3 bots και 759 επισκέπτες (με βάση τους ενεργούς χρήστες τις τελευταίες 24 ώρες)
    Περισσότεροι χρήστες σε σύνδεση 3982 μεταξύ Τρί. 21 Μάιος. 2024 και Τετ. 22 Μάιος. 2024


  • Όνομα μέλους:


    Κωδικός:


    Θυμήσου με

    Εγγραφή!


  • Ημερολόγιο
  • Απρ. 2025
    Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
    1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30

  • Φίλοι
  • Συνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Συνδεμένους

    Αποσυνδεμένοι
    Χωρίς φίλους Αποσυνδεμένους

  • Η ομάδα

  • Τυχαίο Μέλος

  • Σύνδεση:Δευ 13 Ιούλ 2009, 16:11
    Αναρτήσεις:0

  • Δημοσκόπιση
  • Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας;

    Είναι Πολύ καλή

    87%
    Είναι Καλή

    7%
    Είναι Μέτρια

    7%
    Ειναι Κακή

    0%
    Είναι Χάλια

    0%

    Σύνολο ψήφων : 15

    Προβολή θέματος


  • Στατιστικά
  • Σύνολα
    Συνολικές δημοσιεύσεις 7031
    Σύνολο θεμάτων 6813
    Σύνολο Ανακοινώσεων: 1
    Σύνολο Σημειώσεων: 33
    Σύνολο Συνημμένα: 3

    Θέματα ανά ημέρα: 1
    Δημοσιεύσεις ανά ημέρα: 1
    Χρήστες ανά ημέρα: 0
    Θέματα ανά χρήστη: 6
    Δημοσιεύσεις ανά χρήστη: 7
    Δημοσιεύσεις ανά θέμα: 1

    Σύνολο μελών 1074
    Το νεότερο μέλος μας Lazaidistheodosis

  • Τελευταία bots
  • Ahrefs [Bot]
    Τρί 22 Απρ 2025, 17:47